مجله علمي راتاپست مجله علمي راتاپست .

مجله علمي راتاپست

راهنماي خريد سه تار براي هنرجويان مبتدي

خريد سه تار

سه تار به دليل سادگي در ياد گرفتن و سبكي، در بين نوآموزان موسيقي سنتي كه قصد خريد سه تار دارند بسيار طرفدارد دارد. اما با توجه به تعدد سازندگان، انتخاب سازي مناسب كه هم صدايي درخورد و هم ارزان باشد، كمي با چالش روبرو شده است. در ادامه اين مطلب قصد داريم عواملي كه يك سه‌تار را تبديل به سازي خوب ميكند بررسي كنيم تا شما هنگام خريد سه‌تار بدانيد كه چه چيز هايي را بررسي كنيد.


مشخصات ظاهري يك سه تار ايده آل


كاسه سه تار
كاسه سه تار يا جعبه صوتي اين ساز، وظيفه ايجاد رزونانس مناسب را دارد و ارتعاش سيم ها را بايد به خوبي به صوتي دلنشين تبديل كند. كاسه سه‌تار با توجه به الگويي كه دارد شكل آن از حالتي گلابي شكل تا كاسه اي تقريبا دايره اي متفاوت است. انتخاب الگويي كه سه تار شما خواهد داشت مسئله اي كاملا شخصي است، به اين دليل كه الگوي كاسه تاثير مستقيم روي صداي ساز دارد و اين فاكتور كاملا شخصي ميباشد. جنس چوب كاسه هم تاثير بسزايي در صداي ساز دارد. به طور معمول در سه تار از چوب توت و گاهي گردو استفاده ميشود، اما دربسياري موارد از افرا هم استفاده ميشود كه دليل آن ماندگاري صداي بيشتر در چوب افرا ميباشد.


راهنماي خريد سه تار


خرك سه تار
خرك سه‌تار عضوي است كه از جنس چوبي محكم ساخته ميشود و تمامي سيم ها روي آن قرار مي‌گيرند، به همين دليل خرك سه تار تاثير زيادي در صداي ساز دارد. ابعاد خرك معمولا در عرض 5 الي 6 و در ارتفاع 1 سانتي متر ساخته ميشود. تناسب تراش خرك با صفحه ساز اهميت بسيار زيادي دارد و بايد به طور كامل روي صفحه بنشيند تا ارتعاشات سيم به خوبي به كاسه انتقال پيدا كند.


دسته سه تار
دسته سه تار جاييست كه سيم ها از روي آن رد ميشود و با پرده بندي هايي كه دارد ميتوانيم نت هاي مختلف را بنوازيم. جنس دسته معمولا از چوب گردو است و روي آن با آبنوس، استخوان و يا افرا تزيين ميشود. تاب نداشتن دسته مهم ترين نكته ايست كه هنگام خريد سه‌تار بايد به آن دقت كنيم، چرا كه اگر دسته تاب داشته باشد باعث ايجاد صدايي گز مانند ميشود كه مسلما باعث افت كيفيت وازندگي خواهد شد.


صداي ساز
صفحه سه تار جايست كه خرك روي آن قرار ميگيرد و مهم ترين عضو اين ساز ميباشد. جنس صفحه سه تار هميشه از چوب توت كهنه است و تراشكاري آن نياز به تبهر و استادي زياديست. ارتعاشات سيم از طريق خرك به صفحه انتقال پيدا ميكند و پس از رزونانس در كاسه صدا از ساز خارج ميشود، در نتيجه عامل اصلي تعيين كيفيت ساز صفحه آن است. صفحه ساز بايد مقاومتي كافي داشته باشد تا به مرور زمان دچار تاب خوردگي نشود، و در عين حال به حدي نازك باشد كه باعث خفه شدن صداي ساز نشود.


صفحه سه تار
اگر تمامي مشخصات فيزيكي ساز رعايت شدهد باشد احتمال اين كه صداي ساز هم بسيار دلنشين باشد بسيار زياد است، اما تا وقتي كه با ساز ننواختيم نمي توان قضاوت كرد. فراموش نكنيم كه ساز براي توليد صدا ساخته مي‌شود و صداي آن هنگام خريد در اولويت اول بايد باشد. قضاوت صداي يك ساز تا حد زيادي سليقه اي و شخصيست اما ساز بايد خصوصياتي داشته باشد كه كيفيت ساز را تعيين ميكند و سليقه اي نيست. هنگام نوازندگي با ساز صداي گز نبايد شنيده شود و از بالاي دسته تا پايين دسته ساز بايد تميز و يكنواخت صدا دهد. علاوه بر يكنواختي صداي ساز در طولي دسته، صداي سيم هاي دو، سل و بم بايد با هم هماهنگي و هارموني داشته باشند و از يك جنس صدا دهند. در واقعا اين بدان معناست كه ساز بايد سيم هايش هماهنگ بخوانند.

در بازار فعلي سه تار، معمولا ساز ها به سه دسته‌ي مشق، معمولي و حرفه اي دسته بندي ميشوند كه طبعا قيمت انها به مرور بيشتر ميشود و كيفيت صوتي آنها هم افزايش خواهد داشت. ما بايد توجه داشته باشيم كه سازي كه تهيه ميكنيم در كدام دسته قرار ميگيرد و توانايي ما به عنوان نوازنده چقدر است، تا سازي كه بيش از حدد توان ما صدا ميدهد تهيه نكنيم


برچسب: راهنماي خريد ساز،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۳۷:۳۵ توسط:admin موضوع:

تبليغات اينترنتي و سرعت بارگذاري سايت

تبليغات اينترنتي و سرعت بارگذاري سايت

ابتدا بهتر است يك تعريف از تبليغات اينترنتي داشته باشيم. تبليغات اينترنتي كه همان تبليغات آنلاين است، به هر نوع تبليغي كه در فضاي اينترنت انجام مي شود را تبليغات اينترنتي مي گويند. در اين مقاله ممكن است گاها به جاي عبارت تبليغات اينترنتي از واژه تبليغات استفاده كنيم زيرا اين دو تعريف معادل هم هستند.

تبليغات آنلاين در مقابل تبليغات افلاين قرار مي گيرد، نمي توان گفت كه تبليغات آفلاين منسوخ شده و بسته به كاربرد حتي گاهي اوقات هر دو نوع تبليغات به طور هم زمان استفاده ميشوند. به عنوان مثال ممكنه است ما همزمان بيلبورد تبليغاتي يك اپليكيشن خاص را در نقاط مختلف ببينيم و در كنار آن زماني كه مشغول بازي در موبايل خود هستيم تبليغ همان اپليكيشن به صورت popup به ما نمايش داده شود.


تبليغات اينترنتي

فرض كنيد ما يك سايت فروش لوازم موسيقي داريم و مي خواهيم فروش خود را افزايش دهيم. از تبليغات آنلاين يا همان تبليغات اينترنتي استفاده مي كنم اما كدام نوع از تبليغات؟ مشخصا اولين چيزي كه به ذهنم مي رسد تبليغات در فضاي گوگل است. يعني تبليغات گوگل ادز. خب اين كار را انجام ميدهم و هزينه زيادي را نيز صرف تبليغات گوگل كردم اما فروش سايت من بهتر نشده است، چه دليلي مي تواند داشته باشد؟؟

تجربه ثابت كرده معمولا كسي كه كي ورد خاصي را در گوگل سرج مي كند سه تا چهار لينك اول گوگل را باز مي كند و به هركدام از انها سريع سر ميزند. سايتي كه سريع به طور كامل لود شده باشد و ظاهر جذاب و خوبي داشته باشد را انتخاب و بقيه تب هاي مرورگر خود را مي بندد. اگر سايت شما لينك اول باشد اما سرعت لود آن خوب نباشد جز همان تب هايي خواهد بود كه بسته ميشود كه علاوه بر هدر رفتن هزينه تبليغاتي شما، بانس ريت شما نيز به شدت افت ميكند. خب چاره چيست؟؟؟

مشخص است شما بايد سرعت بارگذاري سايت خود را به حداقل برسانيد. نبايد ظاهر را فداي سرعت كرد و نبايد سرعت را فداي ظاهر سايت. الگوريتم و كدهاي سايت شما، متريال هاي سايت شما، تصاوير و فايلها همه آنها بايد بهينه بهينه باشند. اگر شما برنامه نويس خاصي داريد كه مي توانيد از او بخواهيد اين كار را براي شما انجام دهد.

در ادامه به ابزارها و برخي روش ها كه براي بهبود سرعت بارگذاري سايت استفاده مي شوند، اشاره مي كنيم. البته مجددا اين مورد رو متذكر مي شم كه حتما اين موارد رو با نيروي فني تخصصي سايت خود در ميان بگذاريد زيرا به عنوان مثال بهينه سازي فايل هاي css و java به شدت ممكنه ظاهر سايت شما را بهم ريخته كند. موارد ياد شده در اين فهرست بر اساس ميزان اهميتشان مرتب شده‌اند:

1. بهينه‌سازي فايل‌هاي تصاوير و ويديوها
2. بهبود خدمات ميزباني و ذخيره‌ي موقت (كش)
3. بررسي سرعت بارگذاري، با استفاده از ابزارهايي مانند Google Lighthouse
4. كاهش وابستگي به جاوا اسكريپت و CSS
5. ساخت صفحه‌هاي موبايلي AMP
6. استفاده از شبكه‌ي تحويل محتوا (CDN)

اميدوارم اين مطلب براي شما مفيد بوده باشد. خوشحال مي شويم اگر نظرات و تجارب خود را در اين مورد در بخش نظرات بلاگ با ما به اشتراك بگذاريد.


برچسب: تبليغات اينترنتي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۱۳:۵۷ توسط:admin موضوع: